C.N.S.C.A. - Confederatia Nationala Sindicala Cartel Alfa

Confederaţia Naţionala Sindicală "Cartel ALFA" a fost creată în 1990 în scopul de a realiza o reprezentare reală şi autentică a lucrătorilor din România. CNS “Cartel ALFA” a contribuit la transformarea mişcării sindicale româneşti prin formarea de militanţi sindicali experimentaţi care pot să îşi exprime liber opiniile şi să reprezinte cu adevarat interesele lucrătorilor.

O organizaţie independentă
Confederaţia este total independentă faţa de guvern sau grupuri politice si este deschisă oricui spre aderare. In prezent, 42 de federaţii profesionale sunt afiliate la CNS “Cartel ALFA” reprezentand domenii de activitate diverse, atat din sectorul public, cat şi privat. De asemenea, CNS "Cartel ALFA" coordoneaza activitatea a 42 de uniuni sindicale teritoriale, interprofesionale.

O misiune clară şi recunoscută
Obiectivul său fundamental este consolidarea societatii democratice romanesti in scopul apararii si promovarii intereselor lucratorilor si a justitiei sociale. Confederatia militeaza continuu pentru crearea de locuri de munca, imbunatatirea conditiilor de viata a celor pe care ii reprezinta, pentru o politica concordanta de venituri si pentru stabilitate si dezvoltare economica.

CNS „Cartel ALFA” include printre preocuparile sale:
• negocierea si incheierea contractului colectiv de munca la nivel national
• modelarea cadrului economic si legislativ de interes general,
• promovarea parteneriatului social, a dialogului si a solidaritatii,
• organizarea si sprijinirea procesului intern de formare a militantilor si de participare,
• asistarea si reprezentarea organizatiilor membre ori a membrilor de sindicat

Valorile crestine ale justitiei, solidaritatii si grijii fata de semeni ofera cai de rezolvare pentru problemele sociale actuale. In programul sau, CNS "Cartel ALFA" transforma aceste valori in trei obiective: solidaritate, participare si sustenabilitate. Solidaritatea nu face distinctie intre rase, sexe, varsta, nivel de educatie sau statut social. Solidaritatea depaseste portile caselor si ale companiilor si chiar granitele statului. CNS "Cartel ALFA" doreste o societate in care cetatenii participa la procesele sociale si de muncă.

Pentru a realiza aceste obiective, Confederatia este activa la diverse niveluri.

Dialog social
La nivel national, CNS "Cartel ALFA" participa in diverse structuri consultative tripartite, cum ar fi Consiliul Economic si Social (CES), comisiile de dialog de la ministere, diferite alte institutii cu caracter tripartit. CNS Cartel ALFA contribuie astfel la realizarea unei politici economice si sociale echilibrate, influentand procesul decizional in materie de legislatie si politici publice.

Informare
CNS "Cartel ALFA" informeaza constant opinia publica si proprii membri asupra problemelor publice de interes, facand cunoscuta pozitia sa asupra diverselor decizii ale autoritatilor care sunt de natura sa afecteze interesele salariatilor din Romania.

Participare
Pentru a-si sustine punctele de vedere, CNS “Cartel ALFA” isi poate chema membrii la actiune, organizand marsuri de protest, demonstratii si pichete.

continuarea in pagina urmatoare ...